Zonnepanelen Rotterdam

Wij installeerde 8 zonnepanelen in Rotterdam. Benieuwd naar de mogelijkheden voor uw eigen woning of pand? Vraag een vrijblijvende offerte op.

Zonnepanelen installatie Rotterdam

Het installeren van Zonnepanelen kun je gerust overlaten aan Groene Formule B.V. Met onze jarenlange ervaring bieden wij kwaliteit, snelheid èn de juiste prijs.

Veelgestelde vragen

Zijn zonnepanelen nog wel rendabel?

Als we even teruggaan naar de essentie, dan kunnen we er niet omheen. U wekt stroom op die u normaal gesproken koopt. Nadat u uw installatie heeft “terugverdiend” (momenteel 2 tot 4 jaar), is alle oplevering netto winst. Om deze reden is het nog altijd rendabel om zonnepanelen aan te schaffen, zeker gezien de historisch lage kostprijs. Daarnaast verhogen zonnepanelen de waarde van uw woning en dragen ze bovendien bij aan een beter energielabel.

Door uw verbruik in beeld te krijgen, kunnen we met een simpele rekensom bepalen hoeveel panelen in uw situatie ideaal zijn. Wij proberen het verbruik zo dicht mogelijk te benaderen met de opbrengst, zodat u niet teveel overschot opwekt. Wij reken voor onze standaard 430WP panelen een netto opbrengst van 390WP per stuk. Stel dat uw verbruik 4000kWh is, heeft u dus aan 10 panelen voldoende om het overgrote deel van uw verbruik te dekken.

Het verloop van de salderingsregeling is volledig afhankelijk van de keuzes die de nieuwe overheid gaat maken. Initieel was het plan de salderingsregeling vanaf 2025 binnen 5 jaar af te bouwen, maar het is onduidelijk of dit plan opgevolgd gaat worden. Sowieso goed om te weten: ook zonder de salderingsregeling blijven zonnepanelen u geld besparen. Lees ook ons uitgebreide blog over dit onderwerp.

De terugverdientijd is afhankelijk van verschillende factoren en zegt uiteindelijk binnen hoeveel tijd u de investering van de installatie heeft terugverdiend. Met de huidige prijzen, de nog lopende salderingsregeling en de kwaliteit van onze systemen ligt in onze offertes de terugverdientijd momenteel relatief laag.

Afhankelijk van de situatie voeren wij een schouw op locatie uit. Indien dit nodig is, bijvoorbeeld wanneer we al bij de buren hebben geïnstalleerd of u een vrij “standaard” en nieuwe woning heeft, doen wij de schouw digitaal. Wij vragen u dan een foto te sturen van de meterkast.

Momenteel hebben wij binnen 2 weken een team beschikbaar om te komen installeren. De installatie zelf neemt, in het geval van een particuliere woning, zelden langer dan één dag in beslag. Wij doen alle facetten van de installatie zelf en leveren uw systeem werkend op.

Bij al onze systemen is er de mogelijkheid uw opbrengst in kaart te brengen met een app. De monteurs helpen u na installatie graag met het installeren.