Aanpassingen aan uw meterkast

Groene Formule is uw partner in verduurzaming. Wij hebben een breed aanbod aan oplossingen om uw woning efficient te verduurzamen.

Bereid uw meterkast voor op uitbreiding in de toekomst

Een correct werkende meterkast is essentieel voor een veilige en effectieve stroomvoorziening in uw woning. Onze deskundige elektriciens staan paraat om uw meterkast te vernieuwen. Wij leveren professionele en betrouwbare diensten om uw elektrisch systeem optimaal te laten presteren.

Een nieuwe meterkast vormt een essentieel onderdeel van het elektrische netwerk in uw woning. Het zorgt ervoor dat elektriciteit op de juiste wijze wordt verdeeld over diverse circuits en biedt bescherming tegen overbelasting en kortsluiting. Verschillende aanwijzingen kunnen erop duiden dat het tijd is om uw meterkast te vernieuwen.

Indien u frequent ervaart dat de stoppen of zekeringen van uw huidige meterkast regelmatig doorslaan, kan dit duiden op overbelasting. Het kan tevens voorkomen dat uw oude meterkast niet voldoende verdeelgroepen heeft om aan uw elektrische eisen te voldoen, waardoor het nodig is om uw groepenkast te vernieuwen. Andere signalen omvatten verouderde technologie, beschadigde bedrading of indien u van plan bent om in de toekomst uitbreidingen te realiseren en extra elektrische apparaten wilt aansluiten, zoals elektrische kookplaten en andere elektrische toestellen.

Meterkast

Veelgestelde vragen

Wat is het verschil tussen 1-fase en 3-fase?

Een 1-fase meterkast heeft één enkele stroomvoorziening, terwijl een 3-fase meterkast drie afzonderlijke stroomvoorzieningen heeft. Dit verschil heeft te maken met de manier waarop elektrische stroom wordt verdeeld en gebruikt in een gebouw.

Krachtstroom, ook bekend als 3-fase stroom, is een type elektrische stroom waarbij drie afzonderlijke stroomdraden worden gebruikt, die elk met een fase van een driefasensysteem zijn verbonden. Het wordt vaak gebruikt voor krachtige apparaten en machines die meer energie nodig hebben dan wat een enkele fase kan bieden. Krachtstroom maakt efficiëntere energiedistributie mogelijk en wordt veel gebruikt in industriële toepassingen en grote gebouwen.

Een groep in een meterkast verwijst naar een groep van elektrische circuits die worden beschermd door één zekering of één aardlekschakelaar. Elke groep is bedoeld om een bepaald aantal stopcontacten, verlichtingspunten of andere elektrische apparaten te bedienen. Deze groepen zorgen voor een veilige en efficiënte verdeling van elektriciteit binnen een gebouw.

Dit is afhankelijk van het type meterkast dat moet worden geplaatst. Een 1-fase meterkast kost rond de €800,-, waar een 3-fase meterkast rond de €1.000,- kost.

Ismail El Yousfi
Ismail El Yousfi
05/01/2024
Anneke Eriks
Anneke Eriks
04/01/2024
De panelen werken goed
Frank Van Rootselaar
Frank Van Rootselaar
19/10/2023
Zeer tevreden met de groene formule. Vandaag vakkundig panelen laten plaatsen. Netjes gewerkt en kwalitatief geplaatst. Netjes in contact.
Jonathan de Jong
Jonathan de Jong
05/10/2023
Zeer professionele en snelle service. Heb dit bedrijf al bij meerdere buren aanbevolen, zeker het overwegen waard!
Angela Borgts
Angela Borgts
19/09/2023
Heeft zonnepanelen geïnstalleerd. Professioneel, eerlijk, mooi werk geleverd. Zeer tevreden.
Dirk Jan Hertzberger
Dirk Jan Hertzberger
18/09/2023
Alex Lotgering
Alex Lotgering
02/08/2023
Met deze club kan je prima zaken doen. Geen man in the middle, duidelijke offerte met een scherpe kostprijs voor premium hardware en een nette installatie. In mijn geval zelfs maatwerk omdat, net als bij alle andere bedrijven die ik benaderd heb voor een offerte, hun "slimme software" aangaf dat ons dak slechts geschikt was voor 1 tot 4 pannelen. De Groene Formule kwam daarom gewoon even langs om het dak op te meten en heeft een week of 2 later vrij eenvoudig en netjes 12 pannelen kunnen plaatsen. De meter staat op 0. Gewoon top dus. Echt een aanrader.
Paula van den Berg
Paula van den Berg
21/07/2023
Woensdag 21 juni las ik de aansprekende editorial over Groene Formule in de Soester Courant en 15 juli zijn zes zonnepanelen geplaatst en in werking gezet! Plaatsing ruim binnen de beloofde termijn van 6 weken maar belangrijker nog: de belofte van persoonlijke aanpak met aandacht voor de klant en goede communicatie is ruimschoots waargemaakt. Ik ben realistisch en op maat geadviseerd en de installatie is vervolgens goed voorbereid. Het team dat de panelen heeft gemonteerd bestond uit drie professionals en de installatie verliep efficiënt en vlot. Duidelijke meerwaarde was ook dat de aanmelding als energieleverancier is verzorgd en de installatie van een inductiekookplaat gelijktijdig kon plaatsvinden. Laatstgenoemde installatie is ook vlekkeloos verlopen. Kortom: ik ben heel tevreden over de dienstverlening en beveel Groene Formule van harte aan, met dank aan het hele team!
Mert Bacaksiz
Mert Bacaksiz
21/07/2023
16 Panelen geleverd gekregen binnen 4 weken. Aardige en Professionele installateurs. Zowel platdak als op het schuinedak. Bedankt voor jullie prachtige werk heren.
David Van der horst
David Van der horst
12/07/2023
Fijne service, aardige installateurs en snel geleverd. Ik raad Groene Formule zeker aan bij mijn vrienden en familie.